’t Smulpunt Vlieland

Op een dag liep ik ergens op Vlieland. We kwamen net terug van ’t Badhuys en waren  op weg naar de auto van @Juutjevlie. Zegt @XhebikweerX opeens:  “Ik weet wat jij gaat eten. Een patat stoof.”

Neem maar van mij aan dat het dan ook zo is. Ze is sowieso helderziend ofzo. De avond ervoor zaten we in een restaurant en toen gaf ze antwoord op een vraag vlak voordat ik ‘m stelde. Doet ze wel vaker heb ik gemerkt.

Maar goed. Patat stoof dus. Bij mij in de straat, de eerste cafetaria die ik tegen zou komen, daar moest ik zijn. Die andere heeft namelijk geen stoof (aldus het orakel van Vlieland).

Dus ik de Dorpsstraat in en naar de eerste cafetaria die ik tegenkwam. ’t Smulpunt.

't Smulpunt

Eenmaal binnen was ik meteen aan de beurt. Dat het niet zo druk was lag denk ik aan het weer. Het stormde (windkracht 8 met hier en daar uitschieters naar 10). Maar ook dat het badgastenseizoen een heel eind voorbij is zal geholpen hebben.

Het ziet er heel erg leuk uit allemaal. Lekker muziekje op de achtergrond. Leesvoer. Prettige zitplaatsen. Vriendelijk personeel. Pluspunten dus.

En toen kwam de bak patat met stoof. Hij was huge! Niet normaal. Ik nam één frietje zonder saus. Zo lekker heb ik ze lang niet meer gehad. Heel erg goed. En de stoof was ook al zo goed. Lekker no-nonsense saus met goeie stukken vlees die uit elkaar vallen op je tong. Zoals het hoort! Vandaar dan ook de voor mij vrij ongebruikelijke hoge score op frietopia.

Ja, zo zie je ze niet vaak van mij

Alleen al vanwege die friet zou ik nog eens teruggaan naar Vlieland.
(Maar ook voor heel veel andere dingen hoor)

Advertenties

2 thoughts on “’t Smulpunt Vlieland

  1. Mirella schreef:

    Jippie! Ik ga je retweeten!

  2. Joris schreef:

    Joris LEKKAH!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: