Snackbar De Overkant Gouda

Na een weekje buffelen op kantoor was het eindelijk vrijdag frietdag.

Vorige week werd ik geprikkeld door @patatkoning om bij hem langs te komen in Gouda.  En beloofd is beloofd. Op twitter had ik hem vandaag al kenbaar gemaakt dat ik een friet stoof en een kroket zou nemen.

Op naar Gouda dus, het stadje wat mij niet geheel onbekend is. Vroeger was er namelijk militaire dienstplicht en ik heb een aardige tijd doorgebracht op het Nationaal Territoriaal Commando wat daar toen was. Er is in 20 jaar wel veel veranderd, maar ik reed probleemloos naar mijn plaats van bestemming: De Tollenstraat.

Meteen zag ik dat het druk was. Een rij tot aan de deur. Dat vind ik een goed teken. Blijkbaar gaan er veel mensen graag naartoe. Voor mij is het een gelegenheid om vast te stellen of er tijdens de drukte (dan werken ze hard en snel) ook goed spul over de toonbank gaat.

De wachtende klanten kunnen zitten op bankjes bij de ramen, of aan tafels staan waar wat te lezen voorhanden is. Het is helaas niet mogelijk om aan een tafeltje te gaan zitten eten. Dat vind ik persoonlijk wel belangrijk, dus de sfeerscore op frietopia.nl is wat laag uitgevallen.  Maar goed. Terwijl ik in de rij stond heb ik de prijslijst eens goed bestudeerd. De prijzen zijn laag. Het is er erg goedkoop zelfs. Om een voorbeeld te noemen: een kroket heb je voor € 0,80 en een javaanse frikadel voor € 1,- Ook de frietprijzen deden me denken aan jaren geleden.

Toen ik een ‘patat stoofvlees en een kroket’ had besteld wist de patatkoning dat ik het ter plekke zou opeten en volgens mij had hij toen door dat ik het was. Ik rekende € 3,60 (!) af en ging wachten.

Het wachten werd beloond. Een prachtige berg friet kreeg ik. Zeer ruime porties daar. Maar zo’n vermoeden had ik al, tijdens het wachten heb ik mijn afgetrainde frietkennersogen flink de kost gegeven en zag al mooie porties de deur uit gaan.

Zoals het hoort begon ik met 1 frietje zonder saus. Om even de pure onversneden frietsmaak te kunnen beoordelen. Weer werd ik aangenaam verrast. Dit was geen eenheidsworstenkwalitaria frietje. Dit was lekkerder. Bovengemiddeld lekkerder.

Daarna heb ik vooral erg m’n best gedaan om een lekker frietje stoof naar binnen te werken. Grrrrom.. lekkerrrr… Friet!!

Zo zag het er inderdaad ongeveer wel een beetje uit, geloof ik

Advertenties

One thought on “Snackbar De Overkant Gouda

  1. snacknieuws schreef:

    Goed verslag, klinkt als een echte aanrader. Als we in Gouda zijn komen we zeker langs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: