Het luchtje

Een paar weken geleden stapte ik in de lift en rook een luchtje. Een damesluchtje. Het was een goed luchtje. Verder was ik er nog niet zo mee bezig. Toen nog niet.

Het luchtje bleef echter opduiken. Niet alleen in de lift. Ook de hal, het trappenhuis en zelfs het fietsenhok verrasten me soms met een vlaag vleugje luchtje. Dus ik werd nieuwsgierig. Ik hoop dat de dames op mijn verdieping er geen last van hebben gehad, maar ik heb ze een tijdje nog intensiever besnuffeld dan ik normaal al doe. Maar het luchtje heb ik niet gevonden.

Ondertussen begon een beeld van mevrouw luchtje te groeien in mijn hoofd. Mevrouw luchtje was iemand die niet te zakelijk maar zeker niet casual gekleed ging. Mevrouw luchtje kon geen stagiaire of secretaresse zijn. Ze was ook geen manager maar een professional. Goed in haar vak, een senior met een fors uurtarief. Ervaren, zeker en daardoor ontspannen ontwapenend. Ze zou vlijmscherp haar geweldige humor etaleren op momenten dat het kon, afgestemd op de situatie waarin ze zich bevond. Dat soort dingen dus.

Dit beeld hield m’n nieuwsgierigheid in bedwang. Het kalmeerde me. Als ik het rook en ik kreeg de drang om te moeten weten wie mevrouw luchtje was, dan zag ik haar. Was ik weer gerustgesteld.

Vandaag stapte ik in de lift naar beneden om te gaan roken. Daar was het luchtje. Een vers spoor. Beneden aangekomen ging ik niet meteen rechtsaf maar volgde het spoor linksaf naar de andere uitgang. En ja hoor. Ik herkende haar niet meteen, maar daar stond ze toch.

“Is dat jouw luchtje?”
“Ja, vind je het niet lekker?”
“Jawel joh, echt wel. Mag ik even snuffelen?”

Ze moest lachen, werd een beetje verlegenachtig. Maar het mocht.

Advertenties

One thought on “Het luchtje

  1. Rik schreef:

    Wij hadden op mijn basisschool ook zo’n ‘tussen-de-middag’ juf.. Die had altijd een sterk geurend parfum..
    Weet nog steeds niet hoe ze heet, maar voor ons was het altijd Juf Parfum.. Achja, die goeie oude tijd.. 😉

    (En een nieuw logje las ik op Twitter.. Zet hem in mijn lijstje van vaste bezoeken!! (Ben @Applemoes trouwens op Twitter.. Dank aan @Zjack voor de tip van dit logje! :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: